onsdag, 24. juli - 2024

Historien om Mia

Mia sendte i slutningen af juli måned sin historie, om HPV-vaccinen Gardasil og sine efterfølgende bivirkninger, til Ude og Hjemme – som valgte ikke at bringe den. Vi har fået lov til at dele hendes historie, og bringer den her i sin fulde længde med Mias egne ord.

Hej Ude og Hjemme

Jeg skriver til jer, da der nu er så meget oppe i medierne med bivirkninger ved HPV vaccinen. Jeg vil derfor gerne fortælle min historie.

Jeg fik i februar 2013 den første vaccine, lige efter at det var blevet sprøjtet ind, blev jeg hurtigt dårlig. Jeg fik kvalme og følte at jeg skulle besvime, blev omtumlet i hovedet og det var som om at mine øjne blev forvirret og vibrerede. Nå, men det gik over efter nogle timer, men følte mig efterfølgende meget træt. Jeg valgte at få den anden vaccine, da der er kræft i min familie og jeg derfor gerne ville beskytte mig selv – men det skulle jeg da godt nok aldrig ha gjort!

Jeg nævnte for sygeplejersken hos min læge hvordan jeg havde fået det efter den første vaccine, men hun mente at jeg nok havde fået et chok over hvor ondt det gjorde at få den (det føltes som et bistik første gang). Hun var derfor ikke bekymret for at give mig den anden vaccine. Jeg blev lige efter den anden vaccine rigtig dårlig, faktisk så dårlig at jeg måtte ligge mig ned på briksen deroppe. Blev svimmel, hjertebanken, utilpas og mine øjne føltes igen forvirret og begyndte at flimre, som min mor sagde (hun var med) så kunne hun se at mine øjne nærmest vibrerede.

Så skete det utænkelige. 2 dage efter jeg havde fået den anden vaccine, mødtes jeg med min mor og vi valgte at gå ned i byen og spise. Som vi sad dernede begyndte jeg at blive rigtig dårlig og skulle sådan kaste op, jeg begyndte få timer efter at kaste op hele tiden, mit hoved bankede og jeg kunne slet ikke holde til at være nogle steder. Jeg aftalte med mor at jeg sov hos hende den nat. Jeg fik det i løbet af aftenen værre og værre, kastede op konstant, faktisk 12 timer i træk, jeg begyndte at ryste og min krop var ude af kontrol. Jeg havde rigtig kraftige mave smerter oven i. Det blev så slemt at jeg slet ikke havde kontrol over min egen krop. Jeg havde svært ved at trække vejret og mine øjne ville bare lukke i, jeg rystede over hele kroppen og min mor kunne ikke rigtig komme i kontakt med mig. Hun valgte derfor at ringe til lægevagten som bad os komme. Min mors kæreste måtte bære mig ud i bilen, da jeg nærmest var helt væk. Da vi kom op til lægen blev jeg lagt på sofaen deroppe og derefter kørt ind til lægen i en kørestol da jeg ikke selv kunne gå. Lægen blev rigtig sur på mig og bad mig om at kigge på ham og fortælle hvordan jeg havde det, men jeg kunne ikke få ordene ud. Han valgte at få mig indlagt med mistanke om blindtarmsbetændelse, som jeg faktisk slet ikke havde symptomer på. Nå, men jeg blev indlagt og fik lagt et drop til saltvand, da de mente at jeg var dehydreret. De var for at være helt ærlig noget rigtig stride kællinger oppe på den afdeling, de behandlede mig rigtig dårligt og snakkede ned til mig og ville slet ikke lytte til mig. De tog løbende blodprøver på mig, som viste at mine lever og nyre tal var svingende og det kunne de slet ikke give mig en forklaring på. De blev ved at sige at jeg skulle rejse mig op og komme ud at gå, men mine ben var helt tunge og jeg var så svimmel at jeg var ved at besvime hele tiden. De sagde bare at jeg intet fejlede og jeg godt kunne tage hjem, og at jeg allerede måtte ha taget hjem dagen før (glemte de at fortælle mig) var indlagt to dage.

Efter jeg har læst andre menneskers historie om deres forløb efter HPV vaccinen, er jeg 100% sikker på at det er den vaccine som fik min krop til at reagere så kraftigt. Jeg sidder faktisk den dag og er smittet med HPV virussen, trods at jeg fik de to vacciner. Jeg har kontaktet min læge ang. det her og hun skrev det ned og sagde at hun ville gå videre med det, men hun har efterfølgende sendt mig en mail om at jeg selv skal indberette det og at det ikke er noget hun kan gøre. Det forstår jeg altså virkelig bare ikke, da det burde være hendes job.

Jeg har faktisk døjet med bivirkninger siden jeg fik den vaccine. Jeg har svært ved at huske og koncentrerer mig. Jeg døjer dagligt med træthed, har faktisk for nylig oplevet at falde i søvn mens jeg skulle tælle til ti, nåede kun til fem og så sov jeg. Jeg er ofte ved siden af mig selv og føler mig omtåget.

Kan det virkelig passe at min læge ikke vil tage mig seriøs at det danske sundhedsvæsen skal være så dårligt?

Håber at i vil give min historie videre til den danske befolkning og evt prøve at hjælpe mig med at få tingene givet videre, så andre ikke kommer til at stå i mit sted.

Mvh. Mia

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter