onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMedierUdenlandske medierDen japanske regering har stoppet anbefaling af HPV-vaccinen

Den japanske regering har stoppet anbefaling af HPV-vaccinen

Som det tidligere er skrevet, den japanske regering har stoppet anbefaling af HPV-vaccinen Gardasil.

Gardasil bliver produceret af Merck Sharp & Dohme (Merck & Co/Merck/MSD/Sanofi Pasteur/Sanofi Aventis) kært barn har åbenbart en stribe navne, at gemme sig bag. Samtidig møder WHO stærk kritik for sin anbefaling af vaccinen. Japan har registreret en stribe bivirkninger ved vaccinen, deriblandt infertilitet, alvorlige langvarige smerter, følelsesløshed og lammelse.

Det japanske sundhedsministerium har ikke længere nogen tiltro til Gardasil og har bedt lokale myndigheder om, at stoppe med at promovere vaccinen til unge piger, til der er lavet opfølgende studier. Selv om vaccinen stadig er mulig at få i Japan, er det nu lovpligtigt for sundhedsvæsenet, at informere unge piger og deres forældre, at regeringen ikke anbefaler vaccinen, da den er associeret med alvorlige bivirkninger.

Den japanske regerings anbefalinger, går dermed stik imod anbefalingerne fra WHO, som stadig påstår vaccinen er effektiv og sikker, samt et effektivt middel i kampen mod livmoderhalskræft. Nu begynder kritikken dog at hagle ned over WHO, som bliver beskyldt for at promovere vaccinen, udelukkende til gavn for producenterne. WHO har tidligere været involveret i bestikkelsessager. Eksterne rådgivere der var indblandet i beslutningsprocessen, omkring hvor vidt svineinfluenzaen i 2009 var en pandemi eller ej, modtog 47 millioner fra vaccineproducenten Glaxo Smith Kline, der bl.a. står bag HPV vaccinen Cervarix.

Japan stops cancer vaccines as World Health Organization put in sharp focus

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter