onsdag, 24. juli - 2024
ForsideAndetAndre vaccinerFiskevacciner og dets skadeeffekter

Fiskevacciner og dets skadeeffekter

Fiskevacciner

Det er ikke mange updates om dyrelivet vi laver på denne side, men når der kommer noget, der som her skriger til himlen, så er det næsten ikke til at lade være.

Den Norske Skole for Vetarinærvidenskab har i denne gennemgang sat fokus på bivirkninger i laks, som følge af den intense vaccinering der gøres brug af. Norske laks modtager næsten samme mængde vacciner som et menneske, og resultatet er ikke behagelig læsning.

Side-effects of vaccination: An example of the conflict between guidelines and real life

De moderne fiskevacciner er ekstremt effektive, og har nedsat behovet for antibiotika i norske fiskefarme, men det kommer med en endog meget høj pris. Vaccineringen af laksene giver nemlig meget ubehagelige bivirkninger, der blandt andet betyder at laksenes bindevæv skiller sig fra organerne. I visse tilfælde har det som Den Norske Skole for Vetarinærvidenskab skriver, ikke nogen stor betydning for kvaliteten af laksen; men i mange tilfælde giver vaccinen faktisk misvækst hos laksene og øget dødelighed. I helt andre tilfældene går skaderne helt ind i fileten og ødelægger kødet på fiskene.

Man er altså i den prekære situation, at man med vacciner redder laksene fra en umiddelbar tidlig død i de store fiskefarme, men påfører dem et liv med lidelser, til de en dag dukker op på middagsbordet. Men så igen, har fisk følelser, kan vi ikke være ligeglade, bør de ikke bare vaccineres?

Velbekomme til alle dem der skal sætte tænderne i et stykke norsk laks til julefrokosterne.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter