mandag, 20. maj - 2024
ForsideMisinformationKræftens BekæmpelseVidenskabeligt studie om HPV-vaccinens bivirkninger kritiseres

Videnskabeligt studie om HPV-vaccinens bivirkninger kritiseres

TørDuStolePåKræftensBekæmpelse

Videnskabeligt studie om HPV-vaccinens bivirkninger omtalt af Kræftens Bekæmpelse bliver nu kritiseret.

Kræftens Bekæmpelse og samtlige medier skrev i oktober 2012 en artikel om, at “HPV-vaccinen er uden alvorlige bivirkninger”.

Besvimelse på selve vaccinationsdagen og hudinfektioner i ugerne efter. Det er de hyppigste bivirkninger, man risikerer efter at være blevet vaccineret mod HPV. Det viser en ny og meget stor undersøgelse blandt 190.000 amerikanske piger, der har fået HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft. Man løber ingen risicis ved at lade sig vaccinere mod HPV. Det er konklusionen i en undersøgelse fra Kaiser Permanente i Californien, som netop er offentliggjort i Archives of Pedriatrics & Adelescent Medicine. Forskerne har fulgt 190.000 piger mellem ni og 26 år, som i 2006-2008 modtog mindst en af de tre injektioner, som HPV-vaccinen kræver.

Postulatet om at vaccinen er uden alvorlige bivirkninger er dog ikke sandt. I artiklen henvises der til studiet af Klein et al. 2012. Det er betalt af Merck, producenten af HPV-vaccinen Gardasil. Nærlæser man dette studie, vil man finde, at det slet ikke er designet til at påvise reelle risici ved vaccination. I abstraktet står der:

Indenfor de forskellige diagnosegrupper anvendte vi Odds Ratio (OR) til at estimere om hvert individ blev registreret med en sygdom i bestemte risikointervaller efter vaccination (dag 1-60, dag 1-14 og dag 0) sammenlignet med et kontrol-interval et stykke tid efter vaccination.

Men hvordan kan kontrol-intervaller være fremadrettet i tid? Burde kontrol-intervaller ikke ske inden vaccination? I det mindste anerkender de deres begrænsninger, modsat myndigheder og fortalere, der nu citerer studiet som det ultimative “bevis” på sikkerheden; På side 7, sidste paragraf står der:

Dette studie har begraensninger. For det foerste kunne vi kun registrere nye sygdomme, der krævede besøg på skadestuen eller indlæggelser indenfor 60 dage efter vaccination; det var ikke designet til at undersøge sikkerheden på lang sigt, ej eller risikoen for HPV-associeret tilbagefald eller progression af sygdom.

Når et studie ikke er designet til at undersøge den reelle risiko, vil man derved aldrig få et præcist skøn over de reelle risici. I studiet er der sågar noteret, at der bliver udviklet mange alvorlige sygdomme efter vaccinen er givet; så måske det er på tide, at beslutningstagerne snart tager uvildige undersøgelser i betragtning?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter