søndag, 19. maj - 2024

Sex og Samfund misinformerer

Sex og Samfund kører i øjeblikket en heftig kampagne, om at drenge også bør have tilbudt den gratis HPV-vaccine. Til denne kampagne har de modtaget 990.000 kr. fra industrien bag vaccinen.

Det sidste nye er ifølge Sex og Samfund, at HPV-vaccinen beskytter mod kræft i endetarmen. De skriver følgende:

“Ny forskning har vist, at HPV-vaccination også forebygger forstadier til kræft i endetarmen hos mænd. Det er grunden til, at flere lande uden for EU i dag også vaccinerer drenge mod smitte med HPV-virus. Nu også i den tyske delstat Sachsen. Men hvad med Danmark?”

Sex & Samfund starter underskriftindsamling: Drenge skal tilbydes gratis HPV-vaccine

Men ifølge Kræftens Bekæmpelse og forskningen på området, har HPV-virus  intet med cancer i endetarmen at gøre og skyldes andre årsager, som bl.a. overvægt, type 2 sukkersyge og alkohol:

Årsager til endetarmskræft

Det er heller ikke lang tid siden, at Sex og Samfund har været i medierne, og har fået afsløret, at de modtager penge af industrien og dermed ikke er uvildige i debatten. DR skriver den 9. marts 2013 følgende:

“Og i sidste uge lancerede Sex & Samfund, som er sponsoreret af medicinalvirksomheden Sanofi Pasteur-MSD, der netop producerer HPV-vaccine godkendt til drenge, en storstilet kampagne for HPV-vacciner til drenge. I årene 2010-2013 har Sex & Samfund modtaget 990.000 kroner fra virksomheden til HPV-oplysning.”

Vaccinefortalere rådgiver også industrien

Det er derfor vigtigt at huske at være kritisk, når man skal tage stilling til dette emne.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter