onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerMerck og GSK har skjult oplysninger om alvorlige bivirkninger

Merck og GSK har skjult oplysninger om alvorlige bivirkninger

HPV-vaccine producenterne Merck og GSK har skjult oplysninger om alvorlige bivirkninger i forbindelse med deres produkter.

HPV-vaccinens producenter, Merck og GlaxoSmithKline, har begge en “kriminel fortid” fra andre medikamenter, hvor tusindvis af unødvendige dødsfald har fundet sted, fordi skadevirkninger er blevet holdt skjult. Vær med til at forhindre at det sker igen og del budskabet om HPV-vaccinens alvorlige bivirkninger.

Lægers råd om medicin er ikke sunde

I USA betalte GlaxoSmithKline bestikkelse til lægerne for at få dem til at bruge Avandia, og en ekspert, der udtrykte bekymring for Avandias effekter på hjertet ved et symposium, blev truet med sagsanlæg. Glaxo hemmeligholdt forsøgsresultater, der viste, at Avandia var skadeligt for hjertet, og det blev Glaxos mest sælgende lægemiddel med omkring 3 milliarder dollar om året.

Det var en hjertelæge, som langt om længe påviste, at Avandia giver blodpropper i hjertet, og Avandia blev fjernet fra det europæiske marked i 2010 efter at have forårsaget tusinder af dødsfald, der var helt unødige, fordi man havde kunnet behandle patienterne med andre stoffer.

Den totale dødelighed var også øget. I USA beholdt man Avandia på markedet, fordi der i lægemiddelstyrelsens rådgivningskomité var overvægt af læger, der var betalt af Glaxo. Glaxo hævdede så sent som i 2010, at Avandia ikke giver hjerteanfald, selv om firmaet havde vidst i årevis, at det ikke var sandt.

Merck snød også patienterne i mange år, men måtte trække gigtmidlet Vioxx tilbage i 2004, efter det havde forårsaget omkring 30.000 unødige dødsfald, også pga. hjerteproblemer. Merck skjulte skadevirkningerne ved simpelthen at udelukke tilfælde af blodprop i hjertet fra sine forsøg, for at de ikke skulle »vække bekymring«.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter