onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMedierUdenlandske medierJapan stopper anbefaling af HPV-vaccinen grundet bivirkninger

Japan stopper anbefaling af HPV-vaccinen grundet bivirkninger

Japan stopper anbefaling af HPV-vaccinen da antallet af indberettede bivirkninger er stærkt stigende.

Det Japanske sundhedsministerium har udstedt en landsdækkende meddelelse om, at HPV-vaccinen ikke længere bør anbefales til piger i alderen 12 til 16 år, pga. stigende indrapporteringer af alvorlige bivirkninger. Desuden blev vaccinationsprogrammet suspenderet i 1 måned, tilbage i 2011 pga. 4 dødsfald, dengang fra Haemophilus influenza type b vaccinen.

Cervix vaccine issues trigger health notice

En analyse viser, at over halvdelen af de japanske kvinder, der er blevet vaccineret med HPV-vaccinen, har indrapporteret bivirkninger. Cirka 3 millioner japanere har modtaget de tre doser med HPV-vaccinen og resultatet er alarmerende. Eksperter er nu sat til at se på sagen, som har medført stor mediebevågenhed. Indledende undersøgelser peger på, at de muligvis er en adjuvant i vaccinen, som har medført den høje rate af bivirkninger. I marts måned, blev en forening for bivirkningsramte efter HPV-vaccinen dannet, og de og deres familier arbejder nu på at få vaccinen stoppet.

Klager over bivirkninger omfatter længerevarende smerter og følelsesløshed, åndedrætsbesvær eller gangbesvær samt kramper. Den bivirkning, der har modtaget mest opmærksomhed, er ‘kompleks regional smertesyndrom’ (CRPS), hvori svære smerter almindeligvis spreder sig fra et led til andre dele af kroppen. I mere alvorlige tilfælde bliver det svært at gå eller bevæge armene, eller resulterer i fuldstændig lammelse.

Det japanske sundhedsministerium stopper nu deres anbefaling af HPV-vaccinen, hvilket både gælder Gardasil og Cervarix,  indtil det kan fastslås, hvad årsagerne til de alvorlige bivirkninger er.

Over half of Japanese women vaccinated with the HPV vaccine reported reactions

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter