mandag, 20. maj - 2024
ForsideSeneste nytHPV-vaccinen i Japan – udviklingen det sidste år

HPV-vaccinen i Japan – udviklingen det sidste år

HPV-vaccinen i Japan har skabt stort debat og har medført at Japan er blevet et af de første lande der ikke længere anbefaler vaccinen.

På grund af en massiv indsats fra HPV-vaccine ofrene og deres familier, uafhængige læger og forskere der er villige til at fortælle om deres bekymringer, medier der stadig har integritet og er villige til at undersøge emner tilbundsgående, hjælp fra SaneVax og politikerne i Japan der har gjort det arbejde de er blevet valgt til – vil der i mindst et år, ikke længere være en HPV-vaccine i Japan der er anbefalet af staten. Fordi alle de nævnte grupper arbejdede sammen for at bevare sundheden blandt japanske piger, har adskillige medlemmer af parlamentet og det regeringsbærende parti De Liberale Demokrater pålagt de japanske sundhedsmyndigheder at ændre Japans officielle anbefaling af HPV-vaccinerne Gardasil og Cervarix for resten af 2014. Helt grundlæggende handlede debatten i Japan, som den også har gjort det i andre lande heriblandt Danmark, om at den ene side hævdede at pigerne havde en psykisk lidelse, mens den anden fulgte videnskaben. Heldigvis vandt videnskaben.

Nedenfor er en gennemgang af forløbet som SaneVax har beskrevet det.

D. 29 marts 2013: Japan beslutter sig for at tilføje både HPV-vaccinerne og en vaccine mod japansk encephalomyelitis til statens liste over anbefalede vacciner. På trods af, at HPV-vaccinerne havde været godkendt i flere år, var de ikke videre udbredte i Japan. Den nye lov ville træde i kræft d. 1 april.

D. 14 juni 2013: Japan suspender deres anbefalinger af begge HPV-vacciner, efter at de opdagede, at indmeldelser af bivirkninger efter Gardasil og Cervarix var mellem 1,7 – 3,6 gange højere end to andre vacciner, der også lige var blevet godkendt i Japan. Regeringen ville have tid til at skabe sig mere overblik over HPV-vaccinernes bivirkninger. Det betød at man stadig kunne få en HPV-vaccine i Japan, men før man modtog den, skulle lægen oplyse patienten om, at den japanske regering ikke anbefalede den.

D. 18 juni 2013: Aviser i Japan rapporterer, at regeringens udvalg der skulle analysere rapporter om bivirkninger, havde undersøgt 2.000 sager og fundet at 357 af dem var meget alvorlige. Sundhedsministeriet besluttede, at der ikke var nogen måde at kunne afgøre, hvor vidt vaccinerne var skyld i bivirkningerne, så derfor skulle der laves yderligere undersøgelser for at beslutte hvor vidt anbefalingen af vaccinen skulle genindføres inden for seks måneder. Deadline ville være midt i december.

D. 28 september 2013: Ministeren, Foreningen for HPV-vaccine Skadede og deres Forældre samt en journalist fra Kyoto News oplyser SaneVax om at, en delegation fra det japanske sundhedsministerium havde planer om at mødes med sundhedsfaglige personer i London og Washington DC, som en del af en mission for at finde oplysninger om sagen.

D. 3 oktober 2013: Mødet med de amerikanske sundhedsmyndigheder bliver udsat efter anbefaling fra den amerikanske regering.

D. 7 oktober 2013: Som et resultat af forhandlingerne mellem ministeren, en journalist fra Kyoto News der skal arbejde som tolk og SaneVax, deltog repræsentanter fra det japanske sundhedsministerium i et møde i London, for at samle beviser fra Sin Hang Lee, Francois Jerome Authier, Ph.d., Damien Downing, Ph.d. og Freda Birrell fra SaneVax.

D. 16 oktober 2013: En artikel kommer frem i The Japan Times News, der indikerer at der ville komme en tilbundsgående undersøgelse af bivirkningerne ved HPV-vaccinerne.

D. 28 oktober 2013: Japans komité for vaccinepolitik mødes for at afgøre om HPV-vaccine programmet skal startes op igen. Chefen for komitéen udtaler at de vil give deres endelige råd til det japanske sundhedsministerium i december.

D. 30 november 2013: Det bliver afsløret, at mødet med den japanske delegation der skulle have mødtes med de amerikanske sundhedsmyndigheder i USA, var blevet afholdt i hemmelighed mellem d. 20 og 22 november. Der bliver ikke givet noget udsagn fra uafhængige eksperter og alle tilstedeværende var tilknyttet medicinalindustrien. Rygterne i Japan gik på, at sundhedsmyndighederne ville starte med at anbefale HPV-vaccinerne igen d. 22 december med en officiel meddelelse d. 25 december. På dette tidspunkt var forlydenderne at rådgivningskomitéen var delt 70% mod 30% for at genindføre anbefalingerne.

D. 16 december 2013: Senator Yamatani havde fået videnskabelige beviser han kunne give til Miyamoto i London og han samlede de bedste læger og forskere i Japan til at analysere data og forklare dem for hende. Da det var forklaret, som tillæg til hendes bekymring over den ikke videnskabelig beviste effektivitet ved HPV-vaccinerne, var hun også bekymret over deres sikkerhed.

D. 25 december 2013: Deadline bliver overskredet uden noget officielt nyt fra det japanske sundhedsministerium. Det efterlod ministeriet i en underlig position. Regnskabsåret for den japanske regering begynder d. 1 april og hvis der ikke er nogen afgørelse inden da, ville der ikke være nogen anbefaling af vaccinen fra regeringens side.

D. 20 januar 2014: Den japanske regerings rådgivnings komité offentliggør en rapport hvor de aviser alle bivirkninger og i stedet konkluderer at de er psykiske lidelser. Ifølge Mutsuo Fukushima, en rapporter fra Kyoto News, er hovedmanden bag denne rapport Yutaka Ohno fra Keio University, der offentlig udtalte at det var umuligt at finde en fysisk årsag til de påståede bivirkninger, så det er umuligt at hjælpe de bivirkningsramte. Og han konkluderer at bivirkningerne bare er psykiske lidelser. Han mente at regeringen skulle tilbyde behandling til de bivirkningsramte piger, så de kunne blive fri fra deres psykiske lidelser.

D. 24 januar 2014: På grund af den utrættelige indsats fra alle involverede, beslutter senator Yamatani og senator Nakagawa at hjælpe med at arrangere en åben debat om fordelene kontra risiciene ved HPV-vaccinerne. HPV-vaccine fortalerne ville repræsentere den ene side og have muligheden for at vælge de eksperter der skulle repræsentere dem. Dem der var bekymret over brugen af HPV-vaccinerne blev bedt om at samle eksperter fra hele verden, for at berette om de skadelige konsekvenser ved vaccinering, og manglen på et behov for at benytte sig af massevaccinationsprogrammer. De skulle også svare på spørgsmål fra publikum. Der blev sat et mål om, at debatten skulle afholdes i midten af februar, hvilket ville give de to sider tid til at sikre eksperterne ville møde op.

D. 25 januar – d. 24 februar 2014: På grund af en massiv indsats, da datoen for debatten endelig blev besluttet, var der i programmet også et offentligt symposium om bivirkningerne efter HPV-vaccination, to pressekonferencer der skulle sendes i TV, en debat om fordelene kontra ulemperne ved HPV-vaccinering der skulle sendes i TV og en briefing om HPV sagen for beslutningstagerne i regeringspartiet De Liberale Demokrater.

D. 25 februar 2014: Der afholdes et offentligt symposium om bivirkningerne efter HPV-vaccination, efterfulgt af en pressekonference.

D. 26 februar 2014: Regeringen afholder en offentlig høring med regeringens rådgivningskomité. Panelet ved høringen består af 15 forskere fra bl.a. USA, Canada, Frankrig og Japan. De snakker om de mekanismer der kan betyde at HPV-vaccination kan give alvorlige bivirkninger.

D. 27 februar 2014: I Japan er alle møderne fyldte og bliver godt modtaget. De store TV kanaler sendte fra elle de offentlige begivenheder. Aviserne viste i det store hele et præcist billede af forløbet. Læger fra hele Japan begyndte at skrive breve, hvor de skriver at efter deres mening, er det vanvittigt at forklare pigernes bivirkninger med psykiske problemer. Regeringen begyndte at overveje hvor vidt den helt skulle forbyde alle HPV-vacciner.

D. 26 marts 2014: Det japanske sundhedsministerium mødtes for at beslutte hvor vidt de skulle genindføre anbefalingen af HPV-vaccinerne. Men den deadline der var sat til april blev overskredet uden nogen officiel udmelding, hvilket betød at regeringens anbefaling af HPV-vaccinerne var suspenderet for hele 2014.

Stilheden fra det japanske sundhedsministerium taler for sig selv, og det betyder at ofrene og deres familier er blevet hørt. De skal nu ikke længere bekymre sig om at få fortalt, at deres symptomer bare er i deres hoveder, er tilfældige eller bare et uheld. I det næste år kan japanske piger få enten Gardasil eller Cervarix gratis, hvis det er det de ønsker, men det vil være deres beslutning – ikke regeringens. Hvis de beslutter sig for at få vaccinerne, så skal deres læge oplyse dem om, at vaccinen ikke er anbefalet af den japanske regering. Det er en kæmpe sejr for alle familier i verden, der har lidt skade efter at have deltaget i et globalt helbredseksperiment, der blev udført i livmoderhalskræft forebyggelsens navn. Nemlig HPV-vaccineprogrammerne. Disse begivenheder skete ikke ved et tilfælde. Japans beslutning var kulminationen på et utroligt arbejde, kombineret med valid videnskabelig forskning og så disse tre punkter:

1. Familierne til dem der havde oplevet alvorlige bivirkninger gav ikke op. Til trods for deres smerte organiserede de, talt offentligt og forlangte handlig fra deres læger og regeringen.

2. På trods af presset der blev lagt på lægerne, om at alle de indgivne bivirkninger burde ses på som værende et tilfælde, massehysteri, psykiske lidelser, opspind eller genetiske fejl, så lyttede utallige læger i Japan på deres patienter, undersøgte sagerne og kom til deres egne konklusioner. Ikke bare det, de havde også modet til at tale til offentligheden og forlange undersøgelser.

3. Japans politikere havde integriteten til at lytte til begge sider i HPV debatten. Både i offentligheden og privat.

Samfundet kan ikke længere retfærdiggøre at ofre vores børn helbred og måske deres liv i folkesundhedens navn. Det at det skulle være ”for alles bedste” er ikke en undskyldning, for hvert enkelt liv er værdifuldt, og folk i de offentlige sundhedsorganer bør indse dette. Tiden er inde til, at læger skal etablere kriterier for vaccineskader. Forskere skal fastslå hvem der er i størst risiko for at opleve bivirkninger efter vaccination og hvorfor. Vigtigst af alt, succesrige metoder til behandling skal udvikles til de vaccineskadede.

Men over alt andet; ethvert land i verden bør opfordre til åben og videnskabelig debat når det kommer til HPV-vacciner. Tænk over det, hvis HPV-vacciner er bare halvt så gode som de hævder at være – så burde en åben debat ikke være noget problem.

Dette er en oversat artikel fra: http://sanevax.org/japan-hpv-vaccine-controversy/

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter