lørdag, 13. juli - 2024
ForsideVidenskabHollandske forskere nedjusterer Mercks tal om vaccinens effektivitet

Hollandske forskere nedjusterer Mercks tal om vaccinens effektivitet

To hollandske forskere nedjusterer i nyt studie Mercks tal om vaccinens effektivitet.

Nyt studie fra to hollandske forskere Willem Woertman, Ph.d. og Gert Jan van Der Wilt, Ph.d. viser, at Mercks kontrollerede studier af, hvor effektiv Gardasil vil være, under normale vilkår og i den reelle befolkning er skudt helt ved siden af.

Estimating the effectiveness of HPV vaccination in the open population: a Bayesian approach

Mercks (producent af Gardasil) egne studier viste, at Gardasil ville have en effektivitet på ca. 44% i befolkningen mht. at bekæmpe HPV infektioner; men det studie blev lavet med antagelser som aldrig ville holde vand i den virkelige verden. Hvad de to hollandske forskere har gjort, er at omregne tallene fra den oprindelige analyse, med mere præcise og korrekte estimater, for antallet af HPV smittede der modtager vaccinen (altså hvor den ingen effekt vil have overhovedet) og deres tal er skræmmende. De anslår at vaccinen ikke har en højere effektivitet end ca. 25% hos hollandske kvinder, en befolkningsgruppe der er meget sammenlignelig med den danske. De anslår, at chancen for, at Merkcs tal for Gardasils effektivt er korrekte, er lig med 0%.

Det kan undre at Gardasil vaccinen bliver anbefalet af bl.a. Kræftens Bekæmpelse som værende et vidundermiddel mod livmoderhalskræft. Hvis vaccinen kun har en effektivitet på 25% hos kvinderne der modtager vaccinen, og blandt de 25% dækker vaccinen kun 70% af HPV tilfældene, samtidig med at man, grundet den hurtigere introduktion på markedet, stadig ikke har fastlagt hvor ofte en booster er nødvendig, dvs. hvor længe vil vaccinen overhovedet virker; hvor beskyttet er man så i realiteten, efter man har modtaget vaccinen?

Det er på tide Kræftens Bekæmpelse og de danske sundhedsmyndigheder kommer på banen, og svarer på disse spørgsmål. Hvilke gode argumenter har de tilbage for, at have begyndt det største menneskelige eksperiment blandt sunde raske danske kvinder til dato?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter