torsdag, 30. november - 2023
ForsideMedierDanske medierHistorier fra HPV-vaccineskadede piger

Historier fra HPV-vaccineskadede piger

I sidste måned skrev Ude og Hjemme om de skjulte ofre af HPV-vaccinen. Der blev bl.a. bragt historier fra 10 vaccineskade piger: Astrid, Natasja, Kirsten, Camilla, Heidi, Laura, Nanna, Stine, Linda og Masja.

Flere af de HPV-vaccineskadede piger har vi tidligere skrevet om her på siden, men fire af pigerne har vi ikke skrevet om før og vil derfor gengive deres historier her:

Camilla oplever problemer med hukommelsen, koncentrationsbesvær, udbredt træthed samt stærke smerter i ben og tæer. Bivirkningerne er så alvorlige, at hun har måtte droppe sin uddannelse. Hun ønsker sit normale liv tilbage og spørger sig selv om, hvorfor det lige skulle ramme hende.

Nanna har smerter i hele kroppen og har flere gange været indlagt med muskelkramper. Hun får ofte voldsomme infektioner, døjer især med halsbetændelse, mellemørebetændelse og øjebetændelse. Det giver problemer med synet, hørelsen og stemmen og nogen dage kan hun slet ikke tale. Hun har fået nældefeber og migræne, har ofte trykken for brystkassen, og oplever desuden mavesmerter og opkastning. Flere af hendes lymfekirtler vokser, så hun har allerede været nødt til at få fjernet én.

Kirsten besvimede efter den sidste HPV-vaccine, hvor hun samtidig fik stærke smerter i ryg og mave. I månederne derefter var hun delvist lam i benene. På hospitalet kunne man ikke se, at hun fejlede noget og afviste at det kunne være fra vaccinen, på trods af den tydelige sammenhæng. De prøvede i stedet at forklare det som noget psykisk. Men Kirsten har altid været sund og rask for derefter pludselig at lide af konstant smerte samt føleforstyrrelser i arme og ben.

Stine fik efter det sidte stik pludselig alvorlige smerter i led og muskler. Dette har resulteret i, at hun i dag ikke kan gøre selv trivielle gøremål, som at vaske op og købe ind, samme dag. Hun føler sig svigtet og har som de andre ikke fået oplysninger om, at vaccinen kan give alvorlige bivirkninger.

I et uddybende interview kan man læse om Masjas historie her:

http://www.udeoghjemme.dk/Artikler/Tragedier/2014/november/46-syg-af-hpv-vaccine.aspx

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter