søndag, 19. maj - 2024
ForsideMedierUdenlandske medierI Colombia lider teenagepiger pludselig af 'mystisk sygdom'

I Colombia lider teenagepiger pludselig af ‘mystisk sygdom’

En lille by ved navn El Carmen de Bolivar i det nordlige Colombia har i løbet af de sidste par måneder oplevet en ‘mystisk sygdom’, som rammer unge piger mellem 9 og 16 år.

Hundredevis af piger er blevet hospitaliseret med varierende symptomer lige fra besvimelse til følelsesløshed i hænderne og hovedpine. Disse begivenheder startede i slutningen af maj og er steget støt siden. Blot over weekenden blev 120 piger kørt på hospitalet og i alt over 200 piger er ramt af sygdommen. Indbyggere gik derfor onsdag en fredsmarch for at kræve en grundig undersøgelse af sagen. Hvad der dog er fælles for disse piger er, at de alle har fået HPV-vaccinen Gardasil kort tid forinden. Forældrene frygter derfor, at disse bivirkninger stammer fra vaccinen. Imens strømmer eksperter til byen for at samle blodprøver og undersøge mulige miljømæssige farer. Sundhedsministeren kritiserer imidlertid den ’hypede dækning’ af medierne, og mener at det er massehysteri, idet 2,9 millioner colombianere allerede har fået vaccinen og at den er fundet sikker.

Girls in Colombian Town Struck by Mystery Illness

Medicinalvirksomheden Merck ønsker ikke nærmere at kommentere sagen, for som kommunikationschef Veronica Trulin skriver i en mail til nyhedsbureauet AP: “Vi kommenterer ikke spekulationer omkring vores produkter”. Det er dog ikke første gang at byen El Carmen de Bolivar i Colombia er i medierne, for allerede i april i år kom der en rapport op om en ung pige, der efter hun fik HPV-vaccinen Gardasil, begyndte at få smerter i musklerne og blødninger fra næsen. Historien blev efterfølgende delt på flere colombianske nyhedsmediermedier, heriblandt esnoticia.co, og med det seneste rapporter om utallige unge piger der er ramt af samme symptomer, er historien ved at tage fart.

Uforklarlig sygdom har ramt hundredevis af piger i Colombia

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter