søndag, 19. maj - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerLægers dobbeltroller: Ændringer på vej

Lægers dobbeltroller: Ændringer på vej

Som et resultat af afsløringerne af lægers dobbeltroller er der nu måske ændringer på vej.

Så er der ændringer på vej, som et resultat af afsløringerne om lægers dobbeltrolle, vedrørende HPV-vaccinen, tilbage i februar og marts. Det skal nu tilsyneladende være slut med, at læger, der rådgiver det offentlige om godkendelse af nye lægemidler, vaccinationsprogrammer og lignende, ejer aktier i lægemiddelindustrien. Det fortæller sundhedsminister Astrid Kragh til Metroxpress. Ca. 500 læger, med forbindelse til medicinalindustrien, sidder nemlig i bl.a. Vaccinationsudvalget og Medicintilskudsnævnet.

Krag lukker for aktier til rådgivende læger

“Det skal være slut med, at læger, der rådgiver det offentlige om godkendelse af nye lægemidler, vaccinationsprogrammer og lignende, ejer aktier i lægemiddelindustrien,” lyder det nu fra Astrid Kragh, der dermed vil gøre op med medicinalindustriens indblanding. “Det handler om at sikre helt rene linjer, så der ikke kan opstå mistanke om habilitetsproblemer blandt de læger, der har stor indflydelse på vores sundhedsvæsen. Det tror jeg også, de fleste rådgivende læger vil være enige i,” udtaler hun til Metroexpress.

Formanden for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, er glad for at sundhedsminister Astrid Kragh nu endelig vil gøre noget ved problemet: “Vi er glade for, at ministeren har lyttet til vores kritik,” siger han til Metroxpress og fortsætter: “Det ville dog være bedre med en individuel vurdering, men det nye forslag er trods alt en forbedring. Vi må se, om det giver udslag i nogle uhensigtsmæssigheder, når ordningen skal evalueres om tre år.”

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter