mandag, 20. maj - 2024
ForsideBivirkningerDiverse bivirkningerLæger nægter at indberette bivirkninger

Læger nægter at indberette bivirkninger

Vi har nu flere gange modtaget henvendelser fra kvinder, hvis læger nægter at indberette bivirkninger.

Da vi i den sidste tid har fået mange henvendelser fra frustrerede kvinder, der skriver om at deres læge har nægtet at indberette potentielle bivirkninger ved HPV-vaccinen, føler vi, at der er brug for handling. Hvis vi skal have et reelt billede af HPV-vaccinen og dens potentielle bivirkningsrate, så er det yderst vigtigt, at alle formodede bivirkninger indberettes i stedet for at blive holdt skjult. Det virker ret utroligt, at så mange læger kan sætte sig imod loven om at skulle indberette formodede bivirkninger. Det, at lægen indberetter bivirkninger, er jo ikke ensbetydende med at symptomerne så er bevist som værende bivirkninger – da dette alligevel heller ikke er fysisk muligt. Men ved at indberette bivirkninger, kan man finde ud af hvor mange der reelt har oplevet noget, som de kæder sammen med vaccination. På den måde er det eneste der sker, at man i statistikken kan se, så snart der er nogle specifikke bivirkninger, som mange får indberettet og som man derfor skal være ekstra opmærksom på fremadrettet. Det er især vigtigt at det bliver indberettet, da man i forsøgene ikke har været særlig grundig med at få bivirkninger registreret, idet forsøgspersonerne kun skulle udfylde en logbog med potentielle bivirkninger i 15 dage efter hver vaccine. Dette giver et meget urealistisk billede af vaccinens bivirkningsprofil.

Derfor gør vi her opmærksomme på to links, der kan bruges, hvis man selv ønsker at indmelde en potentiel bivirkning, eller man ønsker at presse sin læge til at gøre det job, der er pålagt ifølge bekendtgørelsen om indberetninger af bivirkninger.

www.MeldEnBivirkning.dk

Vil lægen stadig ikke vil give sit samtykke, så kan man henvise til loven, der netop siger, at en læge skal indberette potentielle bivirkninger.

Bekendtgørelse om indberetning af bivirkninger ved lægemidler.

§ 4. Læger, tandlæger og dyrlæger skal til Sundhedsstyrelsen indberette alle formodede bivirkninger og formodede eksponeringsreaktioner hos mennesker eller dyr, som de har i behandling, jf. dog stk. 3-4 og stk. 6.”

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter