mandag, 20. maj - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerLægemidler er under mistanke for bivirkninger

Lægemidler er under mistanke for bivirkninger

En alt for kort testtid gør at flere lægemidler er under mistanke for bivirkninger.

Livsfarligt: 53 lægemidler under mistanke

“- Der er ingen tvivl om, at vi i en lang række tilfælde får lægemidlerne for tidligt på markedet. Det sker, fordi man ikke har fået tilstrækkeligt undersøgt, om der er en fornuftig balance imellem gavnlig og skadelig virkning af produktet, siger overlæge Christian Gluud til Ekstra Bladet.

Ifølge Christian Gluud er problemet, at de forsøg man laver, ikke er store nok til at afsløre sjældne bivirkninger, før pillerne kommer på markedet.”

Det er ikke blot piller, men også vacciner. En ekstremt kort testid, og forsøg udelukkende lavet af producenten. Forsøg man ikke kræver er lavet således, at man rent faktisk opdager de farlige bivirkninger. Man lader fra Sundhedsstyrelsen, FDA og EMA’s side producenterne designe forsøgene således, at alle alvorlige bivirkninger bliver sløret, og derfor sendes produkterne på markedet, uden at være grundigt testede.

Vi er som forbrugere og borgere ikke andet end testkaniner for en pengegrisk industri, der forsøger at klemme hver eneste krone ud af os, koste hvad det vil – selv liv. Og vores kontrolorganer er så viklet ind i hele det spil – med sponsoraftaler og bestikkelse – at vi ikke længere kan have tillid til dem. Det er tid til en radikal ændring af hele praksis på området, det er tid til at Sundhedsstyrelsen bliver set efter i sømmene, og det er på tide vores lovgivning følger med, så vi kan kræve vores medicin og vacciner er grundigt testede, før de bliver sendt på markedet.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter