Forside Videnskab Kritisk gennemgang af Athena-studiet

Kritisk gennemgang af Athena-studiet

AthenaStudiet

Athena-studiet har vist, at HPV-vaccinen er ineffektiv og øger raten af carcinogene HPV-typer i vaccinerede kvinder.

I 2011 blev 47,208 kvinder i USA testet for HPV-virus. Formålet med undersøgelsen var at finde ud af behovet for mere avancerede HPV test i forbindelse med screening for celleforandringer i livmoderhalsen.

I aldersgruppen mellem 21-29 år var der 11.681 deltagere, hvoraf ca. 10% (1.171) var blevet vaccineret mod HPV 16/18. Man undersøgte forekomsten af et samlet høj risiko HPV (hrHPV), samt HPV16 og HPV18 blandt kvinderne.

Resultatet (tabel 3) viste, at ved de kvinder som ikke var blevet vaccineret, var forekomsten af hrHPV 25%, HPV16 var 6,7% og for HPV18 var forekomsten 1,9%.

Resultatet for kvinder, som var blevet vaccineret mod HPV 16/18, var forekomsten af hrHPV 30,8%, HPV16 var 6,7% og for HPV18 var forekomsten 1,4%.

Ud fra resultatet kunne noget tyde på, at vaccinen ikke virker efter hensigten, da den vaccinerede gruppe havde en højere forekomst af hrHPV, et uforandret niveau af HPV16 og kun et ubetydeligt fald af HPV18. Dette bakker op om tidligere videnskabelige fund, men alligevel er det ikke blevet fremhævet fra studiet efterfølgende, idet at det er selve industrien der står bag og selvfølgelig ikke vil have vaccinen taget af markedet.

Studiet kan findes ved at følge dette link:

The ATHENA human papillomavirus study: Design, methods, and baseline results

SENESTE ARTIKLER

Forskere påstod, at HPV-vaccinen virker – deres studie viser det modsatte

Et dansk studie fra 2018 viste ifølge forfatterne, at HPV-vaccinen har nedsat forstadier til livmoderhalskræft med 40%. Var det sandt? Og betyder det, at...

Søn fik HPV-vaccinen: Han har haft alvorlige bivirkninger lige siden

Sidste år afsatte regeringen 40 millioner kroner for at kunne tilbyde HPV-vaccinen gratis til alle 12-årige drenge. Den 1. september 2019 træder tilbuddet...

Forskere eliminerer HPV

I Mexico har forskere opnået succes med en metode, der eliminerer HPV ved hjælp af fotodynamisk terapi, en non-invasiv teknik, som allerede anvendes til...

En eminent person er mistet

Mindeord til vores skribent, Claus Jensen Det er med dybtfølt og bevæget røst, at vi må meddele, at vores kære...

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter