Forside Bivirkninger Bivirkningsramte i Danmark Kommentar fra mor til vaccineskadet

Kommentar fra mor til vaccineskadet

Det er ikke meget Berlingske har bragt i debatten om HPV-vaccinen, men i går, den 13. juli, kom der en kommentar fra en mor til en 15-årig vaccineskadet i avisen med overskriften ”Se alvoren med HPV-vaccinen i øjnene”.

Moderen skriver bl.a. heri: ”Hvornår mon sundhedsmyndigheder, politikere og den lægefaglige stand herhjemme begynder at agere alvorligt og ansvarligt og tilgår vurderingen af HPV-vaccinens fordele og risici ud fra en helhedsbetragtning og ikke en betragtning, der udelukkende tager afsæt i død og hospitalsindlæggelse”.

Både Japan og Frankrig har indtil nu reageret på baggrund af en vurdering om, at ulemperne overgår fordelene. Men indtil nu har det danske samfund brugt over 1,65 milliarder kroner på vaccinationen – deri ikke indberegnet de ca. 250 mio. kroner som går til honorering af den læge eller specialist, som giver vaccinen.

”Hvis en privat virksomhed foretog årlige investeringer i den størrelsesorden, ville der forinden være udarbejdet en fuldstændig plan for en løbende vurdering af Return on Investment med det formål at afdække, om pengene investeres på bedst mulig vis – alle faktorer taget i betragtning. Det er ikke tilfældet i det danske sundhedsvæsen. ”

For hvornår er en bivirkning alvorlig?

”I lægefaglige termer og dermed i sundhedsmyndighedernes sprog er det alvorligt, når vi taler død og hospitalsindlæggelse. Men hvad med brugeren (patientens) oplevelse og definition af alvor. Eller alvor set i et samfundsperspektiv? ” – I øjeblikket er der bl.a. en voksende gruppe af piger og drenge, der koster sundhedsvæsenet og andre offentlige institutioner millioner i udredning, forsøg på behandling samt til genoptræning, omskoling og overførselsindkomster.

”Som mor til en vaccineskadet 15-årig pige, der i disse dage afslutter 8. klasse med en fraværsprocent på ca. 50 på grund af bivirkninger og skader, er der tale om alvor i en helt anden forstand. Når jeg vækker min datter søndag, fordi hun skal til brunch hos veninderne, og hun må blive i sengen på grund af kramper og tårnhøj puls, eller når hun ikke kan deltage tre uger i træk til håndboldtræning på grund af kvalme, hovedpine, svimmelhed og risiko for besvimelse, så melder livets alvor sig på en helt anden måde end de ansvarlige klinikere, embedsmænd og politikere tilsyneladende nægter at have øje for i deres egen selvtilfredshed, når de fastlægger nationale behandlingsvejledninger og vaccinationsprogrammer. Det er dyb alvor, det her. ”

Læs hele kommentaren her:

http://www.b.dk/kommentarer/se-alvoren-med-hpv-vaccinen-i-oejnene

SENESTE ARTIKLER

Forskere påstod, at HPV-vaccinen virker – deres studie viser det modsatte

Et dansk studie fra 2018 viste ifølge forfatterne, at HPV-vaccinen har nedsat forstadier til livmoderhalskræft med 40%. Var det sandt? Og betyder det, at...

Søn fik HPV-vaccinen: Han har haft alvorlige bivirkninger lige siden

Sidste år afsatte regeringen 40 millioner kroner for at kunne tilbyde HPV-vaccinen gratis til alle 12-årige drenge. Den 1. september 2019 træder tilbuddet...

Forskere eliminerer HPV

I Mexico har forskere opnået succes med en metode, der eliminerer HPV ved hjælp af fotodynamisk terapi, en non-invasiv teknik, som allerede anvendes til...

En eminent person er mistet

Mindeord til vores skribent, Claus Jensen Det er med dybtfølt og bevæget røst, at vi må meddele, at vores kære...

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter