Forside Bivirkninger Diverse bivirkninger Ingen erstatning til HPV-bivirkningsramte

Ingen erstatning til HPV-bivirkningsramte

Der er ingen erstatning til bivirkningsramte af HPV-vaccinen, sådan lyder det det i samtlige medier i dag.

Patientforsikringen har netop afvist 16 kvinders krav om erstatning for bivirkninger efter HPV-vaccine. Patientforsikringen har dermed stadig kun anerkendt to sager tidligere, mens de er oppe på 25 afviste sager. I alt har 70 kvinder klaget til Patientforsikringen; de resterende sager afventer stadig en afgørelse.

Ingen erstatning for bivirkninger af HPV-vaccine

I en pressemeddelelse skriver Patientforsikringen, at ”De afviste sager drejer sig om mange forskellige gener som fx kronisk hovedpine, kronisk svimmelhed, kronisk kvalme, mavesmerter, udvikling af sukkersyge og ledskred i skulderen.”

Selvom flere af bivirkningerne er kendte, såsom hovedpine og svimmelhed, ser det ikke umiddelbart ud til at påvirke beslutningen. Blandt de resterende anmeldelser vedrører de en mindre andel kvinder, der har fået diagnosen POTS, en diagnose der stadig undersøges af det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Martin Erichsen, vicedirektør i Patientforsikringen, fortæller i pressemeddelelsen, at: ”Hvis Sundhedsstyrelsen på et senere tidspunkt offentliggører nye undersøgelser, der kan have betydning for nogle af de afgjorte sager, vil vi genoptage disse og vurdere, om afgørelserne skal ændres”.

Patienforsikringens afgørelse er en meget dårlig nyhed, der kommer i kølvandet på Sundhedsstyrelsens seneste nyhedsbrev om de formodede bivirkninger ved HPV-vaccinen.  Vi vil her på siden prøve at følge op på Sundhedsstyrelsens opgørelse over bivirkninger i løbet af de næste par dage.

SENESTE ARTIKLER

Forskere påstod, at HPV-vaccinen virker – deres studie viser det modsatte

Et dansk studie fra 2018 viste ifølge forfatterne, at HPV-vaccinen har nedsat forstadier til livmoderhalskræft med 40%. Var det sandt? Og betyder det, at...

Søn fik HPV-vaccinen: Han har haft alvorlige bivirkninger lige siden

Sidste år afsatte regeringen 40 millioner kroner for at kunne tilbyde HPV-vaccinen gratis til alle 12-årige drenge. Den 1. september 2019 træder tilbuddet...

Forskere eliminerer HPV

I Mexico har forskere opnået succes med en metode, der eliminerer HPV ved hjælp af fotodynamisk terapi, en non-invasiv teknik, som allerede anvendes til...

En eminent person er mistet

Mindeord til vores skribent, Claus Jensen Det er med dybtfølt og bevæget røst, at vi må meddele, at vores kære...

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter