mandag, 20. maj - 2024
ForsidePolitikLæger mod vaccinationHvem er bange for store farlige Gardasil?

Hvem er bange for store farlige Gardasil?

Medikamentet der menes at bekæmpe livmoderhalskræft, er årsag til forfærdelige bivirkninger…

700 læger, 250 jordemødre, gynækologer og forskere. Der er i øjeblikket mere end tusind der har underskrevet underskriftindsamlingen mod Gardasil, medikamentet der skulle bekæmpe livmoderhalskræft hos kvinder. Samtidig stiger antallet af klager. Underskriverne forlanger en tilbagetrækning af vaccinen med de anseelige uønskede effekter. Philippe de Chazournes, lægen der står bag underskriftindsamlingen, har tidligere været i kontakt med sundhedsmyndighederne, for at redegøre for gruppens synspunkter, der som han udtrykker det, frygter endnu en anseelig skandale som det var tilfældet med medikamentet Mediator.

Et problem med effektiviteten: “Argumentet er ikke et svært et. Effektiviteten ved denne vaccine er aldrig nogensinde blevet bevist gennem studier med kilder, hverken i USA eller Frankrig. Den virker for mindre end 20 % af de vira der kan forårsage det. Det kan være vanskeligt at forstå. De har opfundet noget fordi sundhedsmyndighederne sagde det.”

Et problem med prisen: ”Det er en dyr vaccine, 450€ for alle vacciner, der er tre doser. Prisen er politik. Prisen for en vaccine har ikke noget at gøre med indholdet eller den nødvendige forskning. Det er alene en politisk beslutning baseret på markedet.”

Et problem med bivirkninger: ”Det er faktisk ikke en del af vores argumentation. Vi kan sige, at der ikke har været nogen studier om skadesvirkningerne ved at vaccinere med Gardasil. Der har været studier om vacciner og specifikt om et af indholdsstofferne aluminium. Men hvis vi sammenligner en vaccine der indeholder aluminium (som det er tilfældet med Gardasil) med en anden substans der allerede indeholder aluminium, hvis aluminium er involveret, så vil vi ikke se nogen forskel. Familierne med pigerne der har lavet sagsanlæggene pga. bivirkninger (meget invaliderende sygdomme) bør lyttes til. Der er en vis selvtilfredshed hos dem der bliver utålelig. For det er ikke udelukket, at der en er relation til vaccinen og bivirkninger der viser sig efter tre måneder.”

En sundhedsskandale i perspektiv?: ”Gardasil er meget vigtigere end medikamentet Mediator. Mediator var kun i Frankrig. Gardasil er global, den kommer vidt omkring. Det er en sundhedsmæssig skandale fordi det ikke er første gang det er sket. Der er stadig spørgsmål. Hvordan er denne vaccine kommet på markedet? Med støtte fra sundhedsmyndighederne. Det er en vaccine der rejser mange spørgsmål.”

Oversat artikel fra: 20min.fr

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter