mandag, 20. maj - 2024
ForsideBivirkningerDiverse bivirkningerHPV-vaccinen og vaskulitis

HPV-vaccinen og vaskulitis

Nyt videnskabeligt studie sammenkæder HPV-vaccinen og vaskulitis.

Tvivlen omkring HPV vaccinerne Gardasil og Cervarix’s sikkerhed er fortsat et stort emne, og det på trods af at sundhedsorganisationer, lægemiddelindustri og myndigheder prøver at overbevise om det modsatte. Det er nærmest uforståeligt for dem, at en så ”perfekt” vaccine kan medføre alvorlige skader og ja, endda dødsfald. Enhver ny rapport der antyder alvorlige bivirkninger bliver øjeblikkeligt afvist, og de ramte kvinder og deres familier bliver hånet. Sjældent er der nogen der står op for disse kvinder og deres familier, af frygt for også at blive hængt ud som landsbytosse. Alt imens får flere og flere kvinder alvorlige personskader, eller endnu værre dør, af hvad lægemiddelindustriens PR afdelinger siger, er ”uforklarlige årsager”.

Men hvis det ikke er vaccinen, hvad er det så? Hverken bivirkningerne efter vaccinen, eller dødfaldene, er på nogen måde tilfældige, og selv om der kan være mange årsager, så bør grundlæggende menneskelig anstændighed og en minimal mængde lægelig etik betyde, at man gør den størst mulige indsats for, at forstå årsagerne til de mange alvorlige bivirkninger der er ved HPV-vaccinerne, så man i fremtiden kan forsøge at forhindre dem.

En gruppe forskere fra University of British Columbia forsøger at gøre netop det, at forstå sammenhængen mellem HPV-vaccinerne og de alvorlige bivirkninger der er indrapporteret. I en af deres seneste udgivelser, der blev offentliggjort sidste efterår, i Pharmaceutical Regulatory Affairs, dokumenterede de en sammenhæng mellem HPV-vaccinerne og en dødelig og vanskelig at diagnosticere tilstand, kaldet cerebral vaskulitis, en betændelses tilstand i blodkarrene i hjernen. Og syndromet passer på de symptomer der er indrapporteret.

Vaskulitis, også kaldet karbetændelse, kendetegnes ved en kronisk betændelse i blodkarrene. Blodkarrenes væg bliver angrebet af kroppens immunsystem. Det inderste cellelag i blodkarrene kan blive beskadiget og der kan dannes blodpropper. Dermed kan der ske påvirkning af blodkar, der forsyner livsvigtige organer som hjerne og hjerte. Vaskulitis kan være meget svær at diagnosticere, med mindre man ved hvad man leder efter. Rapporten fra forskerne på University of British Columbia viser at man bør begynde at lede efter det. For der er sammenhæng mellem HPV-vaccinen og vaskulitis.

Symptomer på vaskulitis er:

Hududslæt, ekstrem træthed, nedsat styrke, feber, ledsmerter, mavesmerter, gastroparese, nyreproblemer (herunder mørk eller blodig urin), Graves ‘sygdom eller Hashimotos thyroiditis,  nerve problemer, følelsesløshed, muskelsvaghed og smerter, svær hovedpine, slagtilfælde eller forbigående iskæmiske anfald, glemsomhed eller forvirring, delirium og deprimeret sindstilstand, problemer med synet,  taleproblemer, følelsesmæssige regulerings problemer, anfald eller kramper, encephalopati eller hævelse af hjernen.

Gardasil Autopsies Reveal Cerebral Vasculitis

Er man ramt af disse symptomer efter man er blevet vaccineret med Gardasil eller Cervarix, er det derfor vigtig at man gør sin læge opmærksom på det. Der er mere at finde omkring HPV vacciner og cerebral vaskulitis i denne videnskabelige undersøgelse:

Death after Quadrivalent Human Papillomavirus (HPV) Vaccination: Causal or Coincidental?

Vaskulitis er desuden inkluderet under betegnelsen ASIA (Autoimmune/inflammatory Syndrome Induced by Adjuvants), defineret af den anerkendte professor Yehuda Shoenfeld i 2011.

‘ASIA’: a new systemic autoimmune syndrome?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter