søndag, 19. maj - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i DanmarkHPV-vaccinen gav Heidi og Sarah alvorlige bivirkninger

HPV-vaccinen gav Heidi og Sarah alvorlige bivirkninger

To kvinder fra Vestjylland har begge mærket til HPV-vaccinens skadende virkninger og står efterladt uden behandlingsmuligheder. Som Sarah selv har udtalt det: ”Bare jeg da havde kræft. Så kunne jeg få behandling”.

Sarah er 14 år og har tidligere været elev på en skole for særligt begavede elever, men er i dag oftest sygemeldt og sengeliggende i 20 ud af døgnets 24 timer. Efter at hun som 12-årig modtog HPV-vaccinen, fik hun det gradvist værre efter hver enkelt af de tre vacciner. I starten led hun af kvalme, søvnløshed og træthed; efter den anden vaccine opstod svimmelhed, synsforstyrrelser og lammelser i ansigtet, mens hun efter den tredje vaccine endte i kørestol. Yderligere bivirkninger som hun oplever, er konstant hovedpine, føleforstyrrelser, høreforstyrrelser, kolde hænder og fødder, koncentrationsbesvær, den autoimmune sygdom – POTS, nedsat kræfter i kroppen samt muskel- og ledsmerter.

Sarah har ikke fået stillet en diagnose og familien føler sig derfor i klemme i systemet. Sundhedsvæsenet tilbyder ikke behandling uden en diagnose, men har i stedet kvitteret med at få undersøgt symptomerne som psykiske. Her lød konklusionen dog, at hendes symptomer intet havde med det psykiske at gøre. Familien er senest begyndt at betale for en behandling ved lægen Stig Gerdes, der giver C-vitamin intravenøst til HPV-vaccineskadede piger, hvilket indtil nu har hjulpet en del af dem. Sarahs mor peger også på den manglende forskning i HPV-vaccinens mulige bivirkningsprofil. Mange af disse alvorlige bivirkninger går netop igen ved HPV-vaccinerede piger, uden at lægerne kan stille en diagnose.

Heidi Simonsen på 28 år har også mærket konsekvensen af HPV-vaccinen. Hun fik vaccinen for to år siden, kort efter at have født. For hver af de tre vacciner mærkede hun også en forværring, mens lægerne ikke har kunnet stille en diagnose. Hun har først for nyligt fået konstateret en hjerneskade og kan kun gå med besvær. Hun er derfor sygemeldt på ubestemt tid.

Læs hele historien fra den 6. marts her:

Var det vaccination mod kræft, der gjorde dem syge?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter