mandag, 20. maj - 2024
ForsideVidenskabHPV-vaccination vil ikke nedsætte tilfældene af livmoderhalskræft

HPV-vaccination vil ikke nedsætte tilfældene af livmoderhalskræft

HPV-vaccination vil ikke nedsætte tilfældene af livmoderhalskræft, det fortæller Diane Harper.

En af verdens førerne HPV-virus forskere professor Diana M. Harper konkluderer i følgende studie fra 2010, at HPV-vaccination og screening ikke vil føre til færre tilfælde af livmoderhalskræft.Udover at Harper starter med at påpege, at HPV infektioner går i sig selv igen inden for tre år, i stort set alle tilfælde, lyder konklusionen i studiet således:

Efterhånden som data begynder at komme frem om de relative risici og fordele ved forskellige metoder til reduktion af livmoderhalskræft, er der et stigende behov for at kvinder træffer informerede beslutninger og kender alle deres muligheder. Det nuværende miljø med skiftende retningslinjer for pap-screening, direkte markedsføring af vacciner til forbrugere og generel forvirring om risikoen for livmoderhalskræft, giver en ideel mulighed for at præsentere kvinder med klar information om risici og fordele ved screening for livmoderhalskræft og HPV-vaccination. At præsentere faktuelle oplysninger på en måde der skaber frygt, såsom reklamer, hvor man siger at 30 kvinder per dag i USA får livmoderhalskræft, tjener kvinder dårligt. Faktuel information, som kan sammenlignes på tværs af valgmulighederne, skal gives af læger for deres patienters skyld. For eksempel, med screening for livmoderhalskræft i USA får 8/100.000 kvinder livmoderhalskræft hvert år; tager man HPV-vaccination uden screening, under forudsætning af at vaccinen har en livslang effektivitet og at alle kvinder bliver vaccineret, så vil mellem 9,5/100.000 og 14/100.000 kvinder få livmoderhalskræft hvert år ved at bruge Cervarix eller Gardasil. Ved at kombinere screening med vaccination, vil man ikke væsentligt sænke antallet af kvinder der får livmoderhalskræft hvert år, men man vil mindske antallet af kvinder med unormale screeningsresultater. Dette er måske ikke information der øger mængden af vaccinerede, men lægers mål skal ikke være at sælge vacciner. Lægers mål handler om en fuld og åben diskussion, og at vejlede kvinder til at tage en beslutning for metoden til at beskytte sig mod livmoderhalskræft, der er i overensstemmelse med kvindens egne personlige værdier.

Prophylactic HPV Vaccines: Current Knowledge of Impact on Gynecologic Premalignancies

Noget tyder også på at vaccinen mister sin effekt inden der er gået 15 år, hvilket vil betyde genvaccination. Altså har vaccinen ingen effekt, andet en risikoen for alvorlige bivirkninger.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter