lørdag, 13. april - 2024
ForsideMedierDanske medierHPV - en vaccine og en giftig debat

HPV – en vaccine og en giftig debat

I dagens udgave af BT kan man læse om HPV – en vaccine og giftig debat – både om følelser og fakta.

‘Til Kamp for Retfærdig Oplysning om HPV-vaccinen’ bliver citeret i artiklen for vores gennemgang af flere studier, studier som man kan se her på siden.

Man kan bl.a. læse i BT:

“I juli i år satte BT fokus på bivirkninger ved vaccinen. Det skyldtes bl. a., at den private forening Vaccinationsforum, der udbreder viden om vaccinationer og støtte til vaccinationsskadede, inden for kort tid havde fået flere henvendelser end normalt fra piger, der uafhængigt af hinanden havde oplevet invaliderende bivirkninger. På det tidspunkt havde 468 indberettet bivirkninger til Sundhedsstyrelsen, hvoraf 53 var alvorlige. I dag -fire måneder senere -er tallet steget til 749, hvoraf 133 er alvorlige.”

Yderligere skriver de i BT at 175 kvinder årligt dør af livmoderhalskræft, hvilket igen er et forkert tal. I snit er der fra 2007 – 2011 har været 105 dødsfald om året, og de sidste år er tallet stærkt faldende som følge af screening, og er nu på 78 tilfælde om året hvilket sætter bivirkningsfrekvensen ved HPV vaccinen i perspektiv.

Dødsårsagsregisteret

Læge Stig Gerdes bliver også nævnt i BT, og som folk der har fulgt med i debatten ved, så vil han ikke injicere unge piger med HPV vaccinen da bivirkningsprofilen er ‘meget, meget alvorlig’. Sundhedsstyrelsen bliver også citeret i artiklen i BT og Else Smith udtaler bl.a: “Der er mange forhold, som skal tages i betragtning, når en tilstand fremprovokeres af en vaccine. Hvis vi f.eks. havde ét dødsfald, ville vi træde sammen og gøre alt, hvad vi kunne meget hurtigt. Men i det omfang, vi har fået bivirkninger indberettet indtil nu, vil jeg sige, at det er vigtigt at holde fast i formålet; nemlig at forebygge livmoderhalskræft.” Hvad Else Smith glemmer at sige, er at der hos Sundhedsstyrelsen allerede er registreret et dødsfald, som følge af HPV-vaccinen.

BT gennemgår derefter flere undersøgelser i deres faktaboks, og skriver blandt andet at HPV-vaccinen er en ny teknologi hvor langtidseffekterne ikke er kendt. Derfor er effekten mht. folkesundhed ikke afklaret. Studiet fra Statens Serum Institut bliver også nævnt, men som det nu er kendt, er det kun 50% i studiet der rent faktisk har fuldført alle 3 vaccinationer, årsagen til dette er ukendt – men kan skyldes bivirkninger – ligeledes er to af forskerne i studiet, Lisen Dahlström og Per Sparén, ansat af Sanofi-Pasteur MSD, producent af Gardasil.

Der bliver også omtalt et studie fra 2011 af Juliane Gee, men som ‘Til Kamp for Retfærdig Oplysning om HPV-vaccinen’ bliver citeret for i avisen, så var Julie Gerberding direktør for CDC i 2002-2009, mens hun godkendte Mercks HPV-vaccine, hvorefter hun blev direktør hos Merck, hvor hun stadig arbejder. Ligeledes er tidsrammen for registrering af bivirkninger maksimum er 42 dage, hvilket gør studiet af Juliane Gee næsten ubrugeligt, mht. at opdage bl.a. autoimmune sygdomme.

En anden undersøgelse fra 2013, som også tidligere er omtalt her på siden, siger at HPV-vaccination er årsag til ikke fungerende æggestokke og dermed uregelmæssig menstruation. Det vil sige, at man kan risikere ikke at kunne få børn. Igen bliver ‘Til Kamp for Retfærdig Oplysning om HPV-vaccinen’ citeret, for som vi tidligere har udtalt: Merck, producenten af Gardasil, har aldrig gennemført en sikkerhedskontrol i forhold til vaccinens virkninger på kvinders æggestokke, men blot testet dens effekter på mandlige testikler. Det er ifølge er kritisabelt, da en af vaccinens adjuvanter, et stof, man tilsætter vaccinen for at øge immunforsvarets respons og gøre det bedre til at reagere på vaccinen, red.

Man må så sandelig sige at HPV både er en vaccine og en giftig debat. Vi vil på siden følge op med flere historier fra dagens udgave af BT.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter