mandag, 20. maj - 2024

Bivirkningsramte Astrid

Efter at vi har fået kategoriseret alle vores updates, har vi fundet ud af, at vi har overset en historie.

Historien om bivirkningsramte Astrid kørte i efteråret 2013, men på grund af Kræftens Bekæmpelses udmelding om det dengang nye dansk/svenske studie, lang tid før dets udgivelse, endte historien med at blive overset fra vores side. Det prøver vi nu at råde bod på.

Den 9. september 2013 bragte TV2 en historie om en bivirkningsramt: “19-årige Astrid sidder i kørestol: Tror det skyldes HPV-vaccine”. Astrid var elitedanser indtil hun i 2009 blev vaccineret og kort efter begyndte hun at få nogle voldsomme anfald af hovedpine, blev svimmel og var træt hele tiden. Hun er siden blevet tilset af over 20 læger og eksperter, uden at nogen kan stille en diagnose. Astrid har ikke kunne passe skolen i tre år og mange venner er faldet fra undervejs i sygdomsforløbet.

Det er først, da en bekendt af familien spørger om det kan være HPV-vaccinen, der har gjort Astrid syg, at forældrene sammenholder datterens vaccinationskort med sygdomsforløbet. Så falder tingene på plads. Astrid selv er ikke længere i tvivl om, hvorfor hun er blevet syg: “Jeg er 100 procent sikker på, at det skyldes vaccinationerne. Der har været andre diagnoser på bordet undervejs, men de har aldrig helt passet på mine symptomer. Nu, hvor jeg har læst om andre piger i min situation, er det helt tydeligt, at vi fejler det samme”, siger hun.

19-årige Astrid sidder i kørestol: Tror det skyldes HPV-vaccine

I oktober 2013 skrev vi her på siden, at det var stik imod forskernes vilje, at Kræftens Bekæmpelse  benyttede sig af at omtale det upublicerede studie i medierne, blot på baggrund af deres abstract – for på den måde havde man ingen mulighed for at kommentere på studiet. Kræftens Bekæmpelse valgte bevidst at gå ud i offentligheden i en tid med meget negativ medieomtale om HPV-vaccinen og endte på den måde med at tage fokus væk fra historien om Astrid, samt de mange andre historier om piger med bivirkninger.

Kræftens Bekæmpelse udtaler sig om upubliceret undersøgelse

Studiet som Kræftens Bekæmpelse udtalte sig om, før det var udkommet, er senere blevet kritiseret af bl.a. Vaccinationsforum.

Kritik af studie der afviser neurologiske og autoimmune bivirkninger

Udsendelsen på TV2 om Astrid, kan ses via dette link:

Bivirkning-indberetninger af HPV-vaccinationer stiger – 19-Nyhederne

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter