søndag, 19. maj - 2024
ForsideHPV-vaccinenDiverse HPVAntallet af screenede kvinder er faldet i Australien

Antallet af screenede kvinder er faldet i Australien

PapTest

Myndighederne begynder massive kampagner efter at antallet af screenede kvinder er faldet i Australien.

Blot 45,4% af australske piger mellem 20-24 bliver screenet for celleforandringer, og det er et fald på 3,4% efter at Gardasil vaccinen blev introduceret. Og det får nu myndigheder i Australien til at påbegynde massive kampagner, for at fortælle om vigtigheden af regelmæssig screening, selv om man er blevet vaccineret. Det er dog ikke kun blandt de 20-24 årige at færre nu går regelmæssigt til screening; det er en udvikling der sker på tværs af aldersgrupper. Bl.a. bliver nu kun 65% af de 45-49 årige screenet, mod 68,9% før Gardasil blev introduceret.

Jodi Knoop, sundhedskonsulent i regionen South Australia udtaler: “Mange folk tror, at hvis de er blevet vaccineret, så skal de ikke screenes. Men mens vaccinen beskytter mod 2 hovedtyper af HPV der kan give livmoderhalskræft, så er der stadig 10 andre der er associeret med livmoderhalskræft.”

Spørgsmålet er hvad tallene er i Danmark, efter at man begyndte med HPV vaccinen Gardasil. Det er bekymrende, at oplysningen er så dårlig om den reelle effektivitet af vaccinen, at man efter vaccinen ikke længere føler et behov for regelmæssig screening. Specielt med tanke på at efter 3 år, er blot 57% af de vaccinerede seropositive for den karcinogene HPV type 18, som Gardasil ellers skal beskytte imod.

Young South Australian women shunning regular pap smears

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter