mandag, 20. maj - 2024
ForsidePolitikPolitikÅbent samråd om HPV-vaccinen og bivirkninger

Åbent samråd om HPV-vaccinen og bivirkninger

Torsdag den 7. november var der åbent samråd om HPV-vaccinen i Folketingets sundhedsudvalg.

De 3 timers samråd kan ses her.

Det viste sig desværre at sundhedsminister, Astrid Kragh, ikke havde gjort sig den ulejlighed at sætte sig ind i sagen. Hun refererede blot – som vi ofte før har set med Astrid Kragh – til sine embedsmænd, der alene henviste til Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse, i et omfang, som var bekymrende – men igen ikke unormalt.

Der var til gengæld opmærksomme politikere, som stillede relevante og kritiske spørgsmål. De måtte dog gang på gang gentage sig selv, da Astrid Kragh ikke svarede på det adspurgte. Medierne formåede desværre heller ikke at komme med nogen konstruktiv mediedækning – hvilket absolut ej heller er noget nyt – men citerede blot Astrid Kraghs ikke videre videnskabelige postulater:

“Ministeren mener endnu ikke, at ulemperne overskygger fordelene. – ’Vi skal holde fast i formålet med vaccinen, nemlig at den forebygger livmoderhalskræft og redder liv. Det formål opfylder den’, siger hun.”

Minister: HPV-vaccinens fordele er større end ulemperne

Den skarpe læser vil nok stille spørgsmålet: Og med hvilken faglig og saglig baggrund har hun så den påstand fra?

Astrid Kraghs manglende viden og interesse i emnet er dybt bekymrende. Man må håbe de politikere der har lysten til og indsigten i emnet, kan overbevise hende om, at der snart skal handling til.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter