onsdag, 23. oktober - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerOverlæge modtager penge under bordet fra MSD

Overlæge modtager penge under bordet fra MSD

Overlæge modtager penge under bordet fra MSD og er blevet politianmeldt.

En overlæge på Rigshospitalet er blevet politianmeldt for svindel med forskningsmidler. Han har gennem flere år modtaget penge under bordet, fra medicinalvirksomheden og vaccineproducenten MSD (også kendt som Merck/Sanofi Pasteur, producent af bl.a. Gardasil). Svindlen er sket i forbindelse med et forskningsprojekt om kolesterol-sænkende medicin, og MSD har gennem en årerække indsat ca. 1 million direkte på overlægens private konto. MSD nægter selvfølgelig at svare på spørgsmål i sagen; sagen der blot er endnu en, i deres store kartotek af skandaler.

Ny sag om fusk med penge til forskning

Formand for Lægeforeningen, Mads Korch Hansen udtaler: ”Sagen giver en potentiel risiko for, at der skabes mistillid til forskningen, at der bliver tvivl om resultaterne i forskningen, hvis ting som disse bliver et symbol på, at nogle beriger sig på forskningen”.

Man kan med disse afsløringer tænke sit. Hvor mange penge mon danske læger og sundhedsorganisationer modtager, for at vende det blinde øje til et andet af MSD’s produkter Gardasil og de bivirkninger det medfører.

Se desuden vores tidligere indlæg om Dr. Peter Rost, tidligere vicedirektør hos Pfizer, udtale sig om medicinalindustrien og korruption herunder:

Dr. Peter Rost om lægemiddelindustrien og korruption

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter