onsdag, 23. oktober - 2024
ForsideMisinformationKræftens BekæmpelseKræftens Bekæmpelse nomineret til reklamepris

Kræftens Bekæmpelse nomineret til reklamepris

Kræftens Bekæmpelse nomineret til reklamepris for kampagnen “Vidunderlivet”.

Kræftens Bekæmpelse er blevet nomineret til en Rambuk pris, for deres “HPV-vaccine mod livmoderhalskræft” kampagne, ved årets store prisuddeling for bedste reklame d. 19 september i Store Vega.

Reklamebureau scorer højt i mediabureau-pris

Vi vil her fra siden gerne lykkeønske Kræftens Bekæmpelse med deres nominering. Vi vil dog samtidig gøre opmærksom på, at den type reklame som Kræftens Bekæmpelse benytter sig af, i højere grad vildleder de mennesker, der skal tage stilling til evt. vaccination, frem for at informere dem korrekt. Reklamekampagnen som Kræftens Bekæmpelse har benyttet sig af – og som har givet dem en prisnominering – har lokket hundredetusinder af kvinder til at tage en vaccine på falske præmisser. De er ikke blevet informeret om hverken den reelle effektivitet eller de utallige bivirkninger, der kan opstå som følge af vaccinen.

Mens Kræftens Bekæmpelse modtager en prisnominering for deres reklamekampagne, viser ny forskning, at de mennesker der er mest positive overfor HPV vaccinen, er dem der kun er blevet informeret gennem reklamekampagner. Modsat viser det sig, at jo mere folk ved om HPV vaccinen, jo mere skeptiske og utrygge bliver de ved den. Altså, jo højere et korrekt informationsniveau folk har, jo mindre villige er de til at lade sig vaccinere.

Increasing fear of adverse effects drops intention to vaccinate after the introduction of prophylactic HPV vaccine.

Kræftens Bekæmpelses reklamekampagne har været effektiv. Men efterhånden som korrekt information om vaccinen begynder at sprede sig – via andre kanaler end sundhedsmyndighederne, Kræftens Bekæmpelse og medicinalindustrien – begynder det reelle billede at vise sig og folk bliver med god grund skeptiske. Nok kan en reklamekampagne være effektiv og blive nomineret til priser, men det er korrekt information, der bør være målsætningen, specielt for en organisation som Kræftens Bekæmpelse.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter