onsdag, 23. oktober - 2024
ForsideMedierDanske medierKritisk debatindlæg i Politiken om HPV-vaccinen

Kritisk debatindlæg i Politiken om HPV-vaccinen

Trine Villeman skriver kritisk debatindlæg i Politiken om HPV-vaccinen.

Her er et udpluk fra Poltikens seneste debatindlæg: Vi lader en råden industri bruge vores børn som forsøgsdyr

HPV-vaccinen er øjeblikkets store, varme kartoffel blandt os forældre med teenagers.

Skal vi eller skal vi ikke lade vores barn vaccinere? Det sker igen og igen, at en forælder i tvivl kaster et nødråb ud på de sociale medier, og så raser diskussionen i den efterfølgende tråd.

Vi danskere er normalt et skeptisk folkefærd, men flertallet af os tror blindt på alt, hvad en vaccine-fabrikant lukker ud af propaganda omkring en vaccine. Og oven i købet fra en industri, der i en ny bog af professor Peter Gøtzsche beskrives som en mafia med forretningsmetoder, der er mindst lige så beskidte som de sokker, jeg konstant samler op fra min teenagers gulv.

Og fra den samme industri, der i disse måneder med næb og klør forsøger at forhindre, at EU vedtager en lov, der fremover sikrer at alle kliniske studier vedrørende et medicinalprodukt offentliggøres i stedet for som nu, hvor Big Pharma kan slippe afsted med kun at benytte de mest positive resultater.

Vi falder – med rette – over landbruget, så snart der dukker en pattegris op med MRSA-bakterier. Vi kræver certificeret økologi, rent grundvand og bæredygtige løsninger, fordi vi vil give vores børn den bedst mulige fremtid, men vi har overhovedet ingen skrupler over at pumpe en vaccine ind i vores teenagers kroppe, som ingen kender langtidskonsekvenserne af. Og hvor bivirkningsrapporterne hober sig op på skrivebordene i Sundhedsstyrelsen.

Hvorfor?

Hvad er det, der gør, at flertallet af forældre i øjeblikket lader tvivlen komme en pilrådden industri til gode i stedet for deres teenagers helbred?

Jeg tror, at vi danskere bedst kan lide at færdes i flok. Vi bryder os ikke om individualister. Gruppepres er en skyggetante, som følger os fra vugge til grav. De færreste forældre ønsker at stå uden for fællesskabet, når nu alle de andre lader deres teenager vaccinere.

Der er vel heller ingen grund til at efterforske og studere vaccinen, når nu Andreas mor siger, at den er helt sikker, vel? Og så er det selvfølgelig også altid nemmere at sige ja end at sige nej. Det ved enhver.

(…) Indtil der foreligger en fuldstændig uafhængig undersøgelse af HPV-vaccinen, dens bivirkninger og eventuelle helbredsmæssige langtidskonsekvenser, så beskytter vi vores teenagere bedst ved at holde op med at være bekvemmelighedsforældre og lade andre om at træffe de svære valg. – Og ved at nægte at give medicinalindustrien lov til at bruge vores børn som forsøgsdyr.

Det er muligt at følge eller deltage i debatten via linket.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter