onsdag, 23. oktober - 2024
ForsidePolitikLæger mod vaccinationLæge Sven Frederick Østerhus kritiserer HPV-vaccinen

Læge Sven Frederick Østerhus kritiserer HPV-vaccinen

SvenFrederickØsterhus

Læge Sven Frederick Østerhus har i dag et glimrende debatindlæg i Politiken hvor han kritiserer HPV-vaccinen.

Overskriften på debatindlægget er “Problematisk vaccine mod kræft”. Nedenstående er det fulde uddrag derfra:

HPV-vaccinen skaber en del debat i disse dage, i takt med at flere og flere alvorlige bivirkninger bliver indberettet til Lægemiddelstyrelsen. Et af problemerne med hpv-vaccinen er, at sikkerhedsprofilen er dårlig belyst.

Det er medicinalfirmaerne selv, der udfører forsøgene, som skal bevise vaccinens effekt og bivirkninger – og sidstnævnte har ikke førsteprioritet! Når det gælder effekten, er det kun bevist, at HPV-vaccinen danner et antistofrespons mod de typer virus, som man mener, er den hyppigste årsag til livmoderhalskræft.

Der er langt herfra til at kunne påvise en effekt på antallet af kvinder, som får livmoderhalskræft. Sygdommen topper først i 40-50-års alderen, så der går mange år, før vi kan se en eventuel effekt af vaccinen. Det skal også nævnes, at i dag får knap 400 per år livmoderhalskræft, og af disse bliver heldigvis mange helbredt. Vaccinen skal derfor være yderst effektiv, for at man kan påvise en effekt på dødeligheden.

For tiden er der indberettet 129 alvorlige bivirkninger af cirka 350.000 vaccinationer. Dette giver én alvorlig bivirkning per 2.700 vaccinationer. Dette skal sammenholdes med risikoen for at få livmoderhalskræft, hvilket anslås til 1,5 procent for hele livet. Men risikoen er ikke den samme for alle mennesker. Livmoderhalskræft er en seksuelt overførbar sygdom, som netop smitter gennem et virus ved navn hpv. Det er således påvist, at nonner ikke udvikler livmoderhalskræft og heller ikke par, som kun har haft hinanden som seksuelle partnere.

Risikoen for at blive smittet stiger i takt med antallet af seksuelle partnere. Dette bliver der dog ikke fokuseret på i Sundhedsstyrelsens oplysningskampagner. Der handler det kun om at blive vaccineret – og det nu, mens det stadig er gratis!

Information om almindelig snusfornuft, omhyggeligt valg af partner i stedet for tilfældig sex og brug af kondom vil formentlig være langt mere effektivt og med færre bivirkninger end vaccinen. Det er påvist, at nonner ikke udvikler livmoderhalskræft.

Sven Frederick Østerhus tager fat i nogle rigtigt gode punkter i hans debatindlæg; og det er dejligt at se at de danske læger en efter en begynder at komme ind i kampen, og deler den viden vi længe har delt. Forhåbentlig er han blot én, af en lang række læger der begynder at stille sig kritiske overfor denne unødvendige og farlige vaccine.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter